Information

För senaste information, karta över festivalområdet och mycket mer, ladda ner vår app!

School’s Out är Söderhamns nyktra skolavslutningsfestival – kostnadsfritt och för alla! Sedan starten 2007 har massor av fina artister har radat upp sig på scenerna för att tillsammans med Söderhamnsbor och andra fira in sommarlovet. En angelägenhet för hela Söderhamn, ung som gammal!

Gemensamt för alla upplagor av School’s Out är gemenskap och glädje, i ur och ibland skur.

Vi siktar mot samma känsla i år, med ett antal nyheter:

 • Nytt område, nytt evenemang: School’s Out flyttar tillbaka till Köpmantorget och Stadsparken där vi haft några välbesökta upplagor av School’s Out tidigare. Den mindre festivalytan innebär att evenemanget har skalats ned för att passa årets format.
 • En scen: I år koncentreras alla blickar till en scen, där artisterna kommer att lösa av varandra. Medan scenen görs i ordning för nästa framträdande finns aktivitetsområdet med bland annat aktivitetsbodar, allt anpassat för det nya området.
 • Matgata: Fler matmöjligheter med burgare, konfektyr churros ger en festival som smakar mer!
 • Parkering: Till School’s Out kommer många besökare, därför är det en bra idé att åka dit i god tid. Söderhamns centrum är under ombyggnation och parkeringsmöjligheterna är inte riktigt är som vanligt. Förslag på p-plats är vid gamla tågstationen, nära festivalområdet och plats för många bilar.

  Lär mer om parkeringar här: Parkeringskarta Söderhamn Parkeringskarta

 

School´s Out är en av Gävleborgs största endagsfestivaler med ca 15 000-20 000 besökare. Evenemanget är i centrala Söderhamn med scen, foodtrucks och massor av aktiviteter, Gratis inträde - Gratis aktiviteter - Ingen åldersgräns - Nyktert evenemang.

School´s Out 2023 är fredag 9 Juni kl 16:00-24:00.

Under kvällen sker fotografering och filmning på hela området, dessa foton och filmer kan komma att publiceras på sociala medier, hemsidor och även medverka i den "After movie" som alltid görs, bilder/videos kommer inte att tas bort av besökares önskemål och genom att besöka School's Out godtar du att du kan bli fotograferad.

Följande föremål får inte medtas på festivalområdet

 • Alkohol & Droger
 • Paraplyer
 • Brandfarliga vätskor
 • Alla föremål som rimligen kan användas som vapen
 • Fyrverkeri, pyroteknik eller bengaler
 • Laserpekare
 • Systemkamera (Detta är ett krav från många artisters management & bokningsbolag samt skymningsrisk och skador)

Fältartelefon

Under School´s Out kvällen kl 17-01 kommer du kunna nå fältarna på vår "Fältartelefon" 070-220 42 69. Hit kan du ringa om du vill komma i kontakt med oss som fältar under kvällen, det kan gälla alltifrån att lämna tips till att få råd och stöd, både barn, vuxna och ungdomar är välkomna att höra av sig! Fältarna kommer självklart finnas tillgängliga inne på området under hela kvällen.

(Vid akuta situationer och händelser kontakta istället 112)

 

Kontakt
Maila till goran.hanell@soderhamn.se, eller ring 0270 - 786 32.

Arrangör: Söderhamns Kommun
Kontakt Söderhamns kommun
Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se